joi, 22 noiembrie 2012

UN NOU INCEPUT

          Cu ajutorul vostru , al tuturor , am reuşit sa ajungem pe data de 20 .11. 2012 la Chişinău pentru operaţia de miofibrotomie subcutanata .  Din septembrie de când am făcut programarea am tot fost stresată  : dacă nu fac rost de bani ,dacă se întâmplă ceva şi nu mai pot pleca sau fel de fel de gânduri . Dar Dumnezeu e tot timpul cu noi aşa ca în data de 19 noiembrie ne-am pornit la drum .
         Am plecat de acasă pe la 3:30 sau 4 iar într-o ora eram în vama unde am stat vreo doua ore .  La români nu aveau chef de munca iar la moldoveni trebuie sa plăteşti o grămadă de taxe , fiecare la câte un ghişeu .  Oricum pe la opt eram la clinica TERRAMED unde urma sa se facă operaţia .
           Marius cand s-a văzut într-un spital s-a apucat de smiorcait si nu îi convenea nimic . Am început sa-i explic ca nu stăm mult si o sa mergem repede la tati . A fost o prostie mare din partea mea pentru ca atunci cand am vrut sa-l pun la somn s-a pus pe un ţipat ca a trebuit sa stau vreo jumătate de ora cu el în picioare . Cred ca era ora 11 cand am reuşit sa-l adorm în braţe unde a dormit toata noaptea .  Aveau o chestie de învelit saltelele care foşneau de nu puteai sa te mişti deloc , deci nu am închis un ochi . La ora 6 toata lumea era trează .
            Pe la opt a venit doctorul Marcel Platon si am semnat acordul pentru operaţie , apoi împreuna cu doctorul rus a început sa-i examineze pe copii pentru operaţie . Marius a intrat primul , de la ora 10 pană la 10:15 iar la 10:30 deja era treaz . O jumătate de ora de stres dar prinţul meu este puternic si nu a creat deloc probleme .  Vreau sa spun ca am văzut un copil care a făcut frisoane cand si-a revenit din anestezie .
    Pe la 3:30 am plecat de la clinica  iar la 6:30 eram acasă . Ne-au dat drumul repede la vama ca l-au văzut pe Marius bandajat si si-au dat seama ca am fost la operaţie .  Când s-a văzut acasă micul meu prinţisor a început cu alintaturile .  Norocul nostru a fost ca doctorul ne-a spus ca putem sa-l ţinem în braţe , nu avem voie sa-l punem în fundulet sau sa-l ţinem la verticală pentru ca exista riscul sa facă hematom .
         Frica mea de cele doua săptămâni închisi în casa a trecut . Nu trebuie sa stea numai în pat , pot sa-l iau în braţe când îi dau mâncare si o avem pe tusa Mariana lânga noi . Marius este bine doar ca se alinta mult . Ieri s-a jucat cu telecomanda  adică a ţinut-o în mână si o ducea la gura .
        Chiar daca costa mult aceasta operaţie îşi merită banii . Cine nu ar vrea sa-si opereze copilul fără sa-l tina în gips iar a doua zi sa te poţi juca cu el normal , plus ca nu are decât câteva puncte ca si cum ar fi făcut mai multe injecţii .  Marius este destul de relaxat iar piciorul stâng care era foarte spastic si începuse sa se strâmbe către dreapta acum sta drept iar piciorul drept care era mai relaxat acum poate sa-l desfaca destul de mult . Aşteptam sa vedem mai multe rezultate după ce începem kinetoterapia .
     În concluzie operaţia a fost un succes total  .  Marius , micul prinţ , mami Diana si tati Marius va multumesc ca ati fost langa noi în aceste clipe si sperăm sa fim în continuare în gândurile si rugăciunile voastre cum si voi sunteţi si veţi fi mereu în gandurile si rugăciunile noastre .

Desenat în locurile unde îi face operaţia


Desenat si pe fata căci si acolo va fi operat

Dupa operaţie . Inca era sub efectul anesteziei



 
Se trezeste din anestezie

0 comments:

Trimiteți un comentariu